Organisatie

Mw. Yolanda Petermeijer is rector van het Gerrit Rietveld College. Zij is verantwoordelijk voor het algemene en onderwijskundig beleid, voor personele zaken en voor de contacten met het bestuur en de inspectie.

De rector wordt bijgestaan en ondersteund door een team van afdelingsleiders. Elke afdelingsleider is verantwoordelijk voor het onderwijs en de ondersteuning van de leerlingen in zijn of haar afdeling.

Afdeling
Afdelingsleider

Brugklas

Johan Beijen
Mavo 2, 3 en 4 Annette Kadijk
Havo/vwo 2 en 3 Sybren de Jong
Havo 4 en 5 Joke van Wijk
Vwo 4, 5 en 6 Marguerite Weller

Managementteam

De rector en afdelingsleiders vormen samen het managementteam en zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op onze school.

Willibrord Stichting

Het Gerrit Rietveld College is onderdeel van de Willibrord Stichting, onderdeel van scholengroep PCOU Willibrord. Deze stichting heeft 12 scholen voor voortgezet onderwijs in Utrecht, Maarssen, Breukelen, Nieuwegein, IJsselstein en Vianen. Deze scholen omvatten het hele spectrum van het voortgezet onderwijs, van praktijkonderwijs tot en met gymnasium.

Vanuit de christelijke grondslag wil PCOU Willibrord er zijn voor alle kinderen en jongeren. Zij willen bijdragen aan een inclusieve samenleving, een samenleving die plaats biedt aan iedereen en waarin iedereen ertoe doet en meedoet. Ze respecteren alle geloofsovertuigingen, de scholen staan open voor iedereen.

Het onderwijs in de scholen van de Willibrord Stichting is gericht op de ontwikkeling van het talent van ieder kind en iedere leerling. De scholen ondersteunen kinderen en leerlingen bij het ontdekken waar ze trots op kunnen zijn. Kinderen en leerlingen leren sociaal vaardig en zelfbewust te zijn in de samenwerking met anderen en zijn nieuwsgierig naar hun eigen mogelijkheden en die van de ander. Het doel is dat zij met vertrouwen hun toekomst tegemoet gaan en een betekenisvolle bijdrage kunnen leveren aan de samenleving.

Bestuur

Het GRC valt onder het College van Bestuur van de Willibrord Stichting. Bij het bestuur kunnen ouders en leerlingen terecht wanneer zij tegen een beslissing van de school in beroep willen gaan.

Bezoekadres
Postadres

Grebbeberglaan 9-a
3527 VX Utrecht

Postbus 9419
3506 GK Utrecht
www.pcouwillibrord.nl 030 272 31 23