GRC+ | Bèta Challenge

Bèta Challenge is speciaal voor leerlingen die de mavo volgen. Als je deel neemt aan Bèta Challenge werk je projectmatig (voor een bepaalde periode) aan opdrachten die te maken hebben met techniek en technologie. De opdrachten hebben verschillende thema’s en komen van echte bedrijven. Zo kun je ontdekken of deze onderwerpen je liggen en of je je hier verder in wil verdiepen na de middelbare school.

In de lessen Technologie & Toepassing (T&T) leer je onderzoeken, plannen, samenwerken, ontwerpen en presenteren. Bovendien werk je aan vaardigheden die je later nodig hebt in je baan. Je maakt kennis met allerlei bedrijven en banen en je gaat bij verschillende opleidingen langs. Zo weet je wat er allemaal mogelijk is op het gebied van techniek en technologie als je klaar bent met de mavo.

De lessen Technologie & Toepassing volg je naast de ‘gewone’ bètavakken zoals wiskunde, biologie en natuur- en scheikunde. Aan het einde van je tweede leerjaar kun je kiezen of je T&T als examenvak wil volgen.

Op de website van Bèta Challenge lees je meer informatie over het project.