GRC+ | Rietvelduren

Video-editen, wereldgerechten koken, bijzondere sporten beoefenen, nepnieuws leren herkennen: Rietvelduren (RVU) zijn anders dan anders! Je ontwikkelt je talenten, versterkt de band met school, leert omgaan met anderen en leert je uiten over wat er leeft en speelt in de samenleving waar je deel van uitmaakt.

Wij zijn een Brede School en dat betekent dat we sportieve activiteiten aanbieden en lesgeven in thema’s die betrekking hebben op burgerschap. Dat doen we in de Rietvelduren.

Elke week volg je deze extra lessen die je helpen te ontdekken waar je interesses liggen. Alle lessen hebben betrekking op sport, cultuur en burgerschap. We stellen het aanbod samen in samenwerking met verschillende sport- en cultuurverenigingen.

Alle leerlingen van klas 1 t/m 3 doen mee aan de Rietvelduren. Tot aan de herfstvakantie zijn dit klassikale uren, daarna kun je elke periode kiezen uit een aantal modules. Er zijn in totaal 4 periodes en elke module duurt 7 weken.

Het klassikale programma is een gevarieerd programma, gericht op allerlei persoonlijke en maatschappelijke zaken.

Tijdens de keuzemodules kun je uit verschillende activiteiten kiezen. Er zijn sportieve modules, zoals atletiek, badminton, BossaBall, skateboarden, tafeltennis, tennis en zwemmen. Maar je kunt ook kiezen voor debating, media en digitale schoolkrant, kleding maken, programmeren of koken. Benieuwd uit welke Rietvelduren je allemaal kunt kiezen tijdens de keuzemodules? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Voor de Rietvelduren werken we o.a. samen met: