Lancering videokunstwerk ‘Finally two good sculptures'

Lancering videokunstwerk ‘Finally two good sculptures'

GRC | 26/09/2019

Vandaag om 16.00 uur lanceren we in school samen met Studio Steltman het videokunstwerk ‘Finally two good sculptures’ (2019) van de Utrechtse kunstenaar Caz Egelie. Dit kunstwerk, wat deels is ontstaan tijdens de Rietvelduren in de workshop Digitale Animatie, wordt dagelijks afgespeeld op een groot LED-scherm, afgewisseld met animaties, experimentele video’s en ander beeldend werk van leerlingen. Het LED-scherm met videokunstwerk is een nieuw onderdeel van de vaste kunstcollectie.

In ‘Finally two good sculptures’ zet Egelie zijn zoektocht naar nieuwe manieren van tentoonstellingen maken voort. In een live gegenereerde video buitelen, botsen en staan sculpturen over, met en naast elkaar. In verschillende scenes en composities geeft hij de (gedeeltelijke) controle aan de computer om te bepalen op welke manieren we de digitale tentoonstellingsruimte te zien krijgen en hoe de digitale replica’s van kunstwerken daarin geplaatst worden.

Samen met Silver Huber ontwikkelde Egelie ‘Finally two good sculptures’ in het kader van het residentieprogramma van Studio Steltman, waarbij jaarlijks een kunstenaar gevraagd wordt werk te maken voor het Gerrit Rietveld College. Egelie voltooide in 2018 zijn opleiding Bachelor of Fine Arts (HKU) en exposeerde onder andere in Palais de Tokyo in Parijs, National Gallery in Praag, Galerie Ron Mandos in Amsterdam en Moira Expositieruimte en Centraal Museum in Utrecht.