Kerstmarkt 2019: Alpe d’HuZes en warme sokken

Kerstmarkt 2019: Alpe d’HuZes en warme sokken

GRC | 09/12/2019

Op donderdag 19 december houden we onze jaarlijkse kerstmarkt met aansluitend de populaire talentenjacht ‘Wie is de Gerrit?’. Naast dat we geld ophalen voor het goede doel, is het een fijn samenzijn voordat we de kerstvakantie inluiden.

Voorzien van sfeerverlichting, kraampjes, lekkernijen, hebbedingetjes en een flinke dosis gezelligheid gaat om 18.00 uur de kerstmarkt van start op het binnenplein van school. Op de markt is drinken verkrijgbaar, waaronder de altijd gewaardeerde alcoholvrije glühwein, evenals een lekkere (vegetarische) stamppot en erwtensoep. Leerlingen en medewerkers verkopen allerlei kerstitems om geld op te halen voor het goede doel.

Dit jaar steunen wij Thomas Steegenga uit vwo 6, die volgend jaar juni de Alpe d’HuZes zal beklimmen om geld op te halen voor kankeronderzoek. “Ik doe mee, omdat ik heel graag een bijdrage wil leveren aan het onderzoek naar kanker. Daarnaast wil ik met mijn deelname steun en medeleven uitdragen aan de mensen die met deze ziekte te maken hebben”, aldus Thomas die als doel heeft gesteld de Alpe d’HuZes maar liefst zes keer te trotseren. Via zijn persoonlijke pagina kunt u hem volgen en bovendien meer informatie vinden.

Naast dit doel, zetten we ons in voor nog een mooi doel: voor het Leger des Heils zamelen we warme sokken in voor daklozen. Zo helpen we daklozen met warme voeten de winter door. Er komt een grote inzamelbak op de markt te staan waar sokken in gedoneerd kunnen worden. We streven naar in ieder geval 1000 paar.

Aansluitend om 20.00 uur is ‘Wie is de Gerrit?’, een showspektakel vol muziek, dans, theater en meer. Benieuwd welke acts voorbij komen? Kom dan kijken!

Tot de 19e en alvast fijne feestdagen vol liefde en gezelligheid gewenst.


Ontwerp kerstkaart: Isabella van der Heijden (4V2)
“Geïnspireerd door Gerrit Rietveld en Piet Mondriaan. Drie-buizen lampen als sterren aan de hemel, de Beugelstoel als slee met primaire kleuren en vlakken als cadeautjes en rendieren. De slee glijdt door Mondriaan-sneeuw langs dennenbomen van Zigzag en Steltman-stoelen.”