Informatie rondom het coronavirus

Op deze pagina verzamelen we alle schoolinformatie m.b.t. het coronavirus. Wij volgen altijd de richtlijnen van de GGD en het RIVM.

Update september 2021

Vanaf 25 september komen de maatregelen omtrent het coronavirus voor het voortgezet onderwijs te vervallen. Dit betekent voor de leerlingen dat:

  • Zij geen mondkapje meer op hoeven vanaf maandag 27 september. Uiteraard mag je kind een mondkapje blijven dragen als zij/hij zich hierdoor prettiger voelt.
  • Wel blijft het nu extra belangrijk op (beginnende) klachten te letten. Heeft je kind corona-gerelateerde verschijnselen (koorts, verkoudheid, etc.). Hou hem/haar thuis en maak een afspraak bij de GGD voor een test.
  • Leerlingen die (nog) niet volledig gevaccineerd zijn verzoeken wij dringend twee keer per week een zelftest te doen. Deze zijn verkrijgbaar bij onze conciërges of de domeinassistenten.
  • De verplichte 1,5m afstand houden verandert in een dringend advies. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven om verspreiding van het virus onder controle te houden. We zullen de leerlingen hier dus wel op blijven attenderen.

Melding maken

Is je kind positief getest op het coronavirus, geef dit dan aan ons door via coronamelding@gerritrietveldcollege.nl– ook in het weekend en tijdens vakanties. Als je kind in isolatie moet vanwege een besmette huisgenoot of nauw contact met een besmet persoon dan geef je dit door aan de afdelingsassistent.

Ventilatie

Het Gerrit Rietveld College huist in een redelijk modern gebouw met een modern ventilatiesysteem. ‘Klimaat C’ is het minimum dat gesteld wordt en ons gebouw heeft de waardering ‘klimaat B’. Het systeem werkt als volgt: oude lucht wordt uit de ruimtes gezogen en verse lucht wordt van buiten naar binnen geblazen. In het systeem zitten filters die jaarlijks vervangen worden. Het is geen gesloten systeem, oude lucht wordt niet hergebruikt, dat is positief. Verder hangt er in elke ruimte een thermostaat en een CO2-meter. Als het aantal deeltjes (PPM – parts per million) een bepaalde grenswaarde overstijgt, dan gaat het systeem extra ventileren. Dat betekent dat ons systeem voldoende en op de goede wijze ventileert. Alle ramen en deuren van een klaslokaal zullen in principe altijd open staan voor extra ventilatie.

Gescheiden pauzes en lestijden

Om de grote groep leerlingen meer te spreiden maken we gebruik van gescheiden pauzes. De lestijden zullen hierdoor ook iets gewijzigd zijn.

Online les

Wanneer een docent wegens corona gerelateerde klachten niet op school aanwezig kan zijn, zal er indien mogelijk online les gegeven worden. Leerlingen van klas 1 t/m 3 en 4M volgen online les in hun eigen lokaal met behulp van invaldocenten. Klassen 45H en 456V hebben hierbij geen toezicht.

Thuisquarantaine

Ben je afgereisd naar een risicogebied? Dan geldt het dringende advies om in thuisquarantaine te gaan. Meer informatie over quarantaine vind je op de website van de Rijksoverheid.

Wat te doen bij ziekteverschijnselen

De richtlijnen van de Rijksoverheid gelden nog steeds als het gaat om klachten. Je vindt deze richtlijnen terug op hun website. Leerlingen die zich zorgen maken vanwege hun kwetsbare gezondheid kunnen contact opnemen met de mentor.

Als je hooikoorts hebt, heb je elk jaar dezelfde klachten in ongeveer dezelfde periode. Je kunt dan zelf goed aanvoelen of die klachten van de hooikoorts zijn. Bekijk het filmpje van het RIVM ‘Hooikoorts of het coronavirus?‘. Bij twijfel of als de klachten anders lijken, kun je het best de huisarts raadplegen. Heb je hooikoorts? Laat een ouder/verzorger dan contact opnemen met je afdelingsleider.

Andere belangrijke informatie

We volgen de richtlijnen en protocollen die gelden om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Zo zijn alle lokalen voorzien van desinfecterende handgel, schoonmaakspray en papieren rollen voor het schoonmaken van de tafels. Voor een goede ventilatie blijven de deuren van de lokalen open.

Communicatie

  • Ontvang je geen e-mail van school? Kijk dan of deze correct in Magister staat. Wijzigen van dit adres kan in de Magister-app via Menu > Mijn gegevens > Wijzig > Pas je mailadres aan > Opslaan.
  • We vragen leerlingen ook het @gerritrietveldcollege.nl e-mailadres op orde te hebben in Magister dat is gekoppeld aan ‘Berichten’. Hiermee werken de docenten om de leerlingen te informeren.
  • Voor vakinhoudelijke vragen kan per e-mail contact worden opgenomen met de docent. Persoonlijke zaken kunnen worden gemaild naar de mentor.
  • Kijk op onze contactpagina voor overige e-mailadressen.
  • Op de website van de Rijksoverheid zijn veelgestelde vragen terug te vinden over de coronamaatregelen in het voortgezet onderwijs.
  • De GGD ontwikkelde een flyer met informatie over corona. Je vindt deze online.

Laatste update: 07 oktober 2021