Gerrit Rietveld College nu ook Cultuurprofielschool

Gerrit Rietveld College nu ook Cultuurprofielschool

GRC | 20/11/2018

Per vandaag is het Gerrit Rietveld College een Cultuurprofielschool! Na een screening en een grondige visitatie werd het predicaat vanmiddag toegekend door de commissie van Cultuurprofielscholen.

De naam Gerrit Rietveld zegt alles over onze school. We hebben een duidelijk kunstprofiel en een technasium. Kunstenaar en ontwerper: dichter bij Gerrit Rietveld kun je volgens ons niet komen.

Kunst is al jaren belangrijk voor ons onderwijs en daarom verweven in onze lessen. Om dit te verankeren in ons profiel en om onszelf te blijven ontwikkelen op het gebied van kunstrijk onderwijs, spraken we begin dit schooljaar de wens uit om cultuurprofielschool te worden. Hiermee sluiten we ons als partner aan bij een netwerk van cultuurprofielscholen door heel Nederland.

Het Gerrit Rietveld College is een Utrechtse stadsschool waar alle vragen en kwesties van de samenleving spelen. Kunst zien wij als verbinder. We organiseren activiteiten en maken programma’s met als doel elkaar te ontmoeten, elkaar uit te dagen in het leren van en met elkaar én te delen wat je interesseert en fascineert. We geven leerlingen gedurende hun schoolcarrière het volgende mee: kunst laat je als een diamant verschillende kanten van jezelf, je omgeving en de wereld zien. Deze manier van kijken, geeft hen kennis die van pas komt in het dagelijks leven en bij de ontwikkeling op persoonlijk vlak.

Yolanda Petermeijer, rector van het Gerrit Rietveld College voegt enthousiast toe: “Ik ben heel trots! Een mooie erkenning van alles wat we op cultureel vlak al doen. We kijken uit naar verdere ontwikkelingen binnen onze school.”

Voor meer informatie over hoe we ons als cultuurprofielschool profileren, zie de website van Cultuurprofielscholen.nl.