GRC+ TheaterKunstKlas

Talent – ontwikkeling – interesse – prikkelen – samenwerken

In de TheaterKunstKlas krijg je twee uur per week op donderdagmiddag extra kunstlessen in dans, muziek, multimedia, beeldend en/of theater. Elke les bevat een combinatie van kunsten: handvaardigheid met film, toneel met muziek, dans met schilderen, noem maar op. Een opdracht zou kunnen zijn: ‘Hoe vang je een beweging? In beeld, of kun je die ook in muziek weergeven? Beeld je een beweging met je lichaam uit? Teken je die, of zet je de beweging op de foto?’

Publiek

Je werk aan anderen presenteren, is belangrijk in de TheaterKunstKlas. Wat je maakt, moet zichtbaar zijn voor anderen. Je mag trots zijn op wat je al kunt. In de TheaterKunstKlas werken we samen met externe partners, zoals Theatergroep DOX, TivoliVredenburg en de Stadschouwburg. Tot en met klas drie maakt de klas deel uit van het aanbod van de school. In de bovenbouw is het een buitenschoolse activiteit.

Iets voor jou?

De TheaterKunstKlas staat open voor gemotiveerde leerlingen uit de hele onderbouw, van mavo tot gymnasium. Je gaat vooral veel dóen; je moet er dus echt voor gaan. We vragen inzet en doorzettingsvermogen, maar vooral ook veel plezier in het werken met kunst. Aanmelden voor de TheaterKunstKlas kan tegelijk met de ‘gewone’ aanmelding voor onze school. Je kunt je ook in september nog aanmelden, want het programma begint pas na de herfstvakantie. In dit filmpje vertellen we je er nog meer over.