Start klassikale Rietvelduren

Emiel van Ekert | 29/08/2018

In de Rietvelduren worden allerlei maatschappelijke onderwerpen behandeld. Dit zijn onderwerpen waarmee je als jongere te maken kan krijgen, maar ook onderwerpen waar we je graag over willen laten nadenken. Als school vinden we het namelijk belangrijk dat je goed geïnformeerd bent.

Voorbeelden van onderwerpen zijn: wat is de waarde van je identiteit, hoe ga je om met geld, hoe ga je verstandig om met internet, wat gebeurt er met je lichaam als er drugs in komen, wat betekent het als je als vluchteling ineens vertrekt naar een ander land?

Rietvelduren worden gegeven door deskundigen van allerlei maatschappelijke organisaties. Voor de eerste, tweede en derde klassen is er een uitgebreid programma, dat elke keer op donderdagmiddag van 13.50-15.30 gegeven wordt. De eerste periode van het schooljaar zijn er klassikale lessen. De overige drie perioden kun je kiezen over welke onderwerpen je meer wilt weten. Je kunt je daar later voor inschrijven.

De klassikale Rietvelduren starten donderdag 6 september. Kijk goed in magister wat je elke week krijgt en waar je moet zijn!