Overzicht modules Rietvelduren

Tijd om je eigen les te kiezen! Weet je al welke Rietvelduren je wilt volgen? Hieronder vind je een overzicht. Hoe je je inschrijft voor de Rietvelduren, lees je in de instructie die in de ELO staat.

Rietvelduren
Atletiek
Kickboksen of Taekwondo O.l.v. Jamil Chami, wereldkampioen Taekwondo.
Bossa Beach Volleybal The Sport Box is een indoor sporthal gevestigd in een loods in Utrecht. Je doet mee aan verschillende groepsactiviteiten, zoals Bossaball en 3×3 Basketball. Ook hebben we een zandbak van 20 bij 20 meter die geschikt is voor beachvolleybal, beachtennis, beachkorfbal, footvolley en andere beachactiviteiten.
Debat Hoe zorg je ervoor dat je jouw mening overtuigend presenteert en je zo bijvoorbeeld jouw ouders kunt overtuigen? En hoe kun je het beste reageren op vragen? In de lessen debatteren leer je bruikbare overtuigingstechnieken en ga je in debat over leuke stellingen. Je leert zo je mening steviger te presenteren en krijgt inzicht in handige argumentatietechnieken. De lessen worden gegeven door Het Debatbureau. Zij zijn gespecialiseerd in het debatteren en organiseren van debatwedstrijden voor scholieren.
Freestyle voetbal
Film & video maken Heb je altijd al eens je eigen korte film, documentaire of animatie willen maken? En lijkt het je  leuk om je eigen film vervolgens op het grote LED-scherm in de aula te presenteren aan de hele school? Studio Steltman (het oranje huisje op het dak) wordt in deze periode omgebouwd tot video ‘laboratorium’ en staat vol met apparatuur en videomixers. Tijdens dit Rietvelduur ga je alleen of in tweetallen experimenteren met film en video en word je begeleid door een professionele filmmaker.  In zeven weken leer je om te werken met video, film en/of animatie en je eigen unieke verhaal op professionele manier uit te werken. Je leert een filmcamera bedienen en hoe je je eigen beelden kan (na)bewerken en monteren. Als het werk af is heb je zelf de keuze om je eigen werk in de school te laten zien en via het platform van Studio Steltman.
Flag football Flag football lijkt op American football, maar dan zonder fysiek contact. Het spel wordt niet steeds stilgelegd na een tackle, waardoor deze heel dynamisch is. De sport word gespeeld met teams van vijf tegen vijf. Jongens en meiden spelen in gemengde teams. Met Flag football train je je snelheid en behendigheid. In deze sport komt iedereen tot zijn recht. Je zult verrast zijn wie hier goed in is! Neem sportkleding mee: er wordt flink gesport en dus gezweet, dat doe je liever niet in je normale kleding 😊.
Fotografie In de fotografielessen leer je basisvaardigheden voor fotografie. Hiermee kun je al een aardig plaatje schieten!
Girls Talk Bij Girls Talk kun je praten over vriendschap, liefde en relaties in een vertrouwde omgeving met alleen maar meiden. Je doet verschillende opdrachten met andere meiden. Je speelt een game, je kijkt samen een film, je doet een quiz en je geeft je mening over mannen- en vrouwenzaken. In dit programma leer je onder andere je wensen en grenzen duidelijk aan te geven en hoe je op een prettige, veilige en respectvolle wijze met elkaar omgaat in een vriendschap en relatie. Ook krijg je een certificaat op het eind.
GRC Magazine Voor het GRC Magazine zetten we een tijdelijke redactie op poten. We zoeken reporters die niet bang zijn om scherpe vragen te stellen, mooie verhalen willen vertellen en die bomvol inspiratie zitten om het magazine te vullen. Heb je meer met beeld? Geen probleem: we zijn ook op zoek naar een huisfotograaf en illustrator/vormgever die de puntjes op de i weten te zetten! Lijkt jou dit wat? Schrijf je dan in voor deze cursus, dan werken we samen toe naar een magazine dat uitkomt rond de kerstvakantie.
Code combat
Bootcamp
Influencer
Bouw je creatieve wereld
Squash Squash is een snel en dynamisch spel waarbij je de tegenstander flink kan laten lopen. Of laat de tegenstander jou lopen? Naast de verschillende slagtechnieken die je leert, gaan we tijdens de training ook aan de slag met een stukje tactisch inzicht en uithoudingsvermogen zodat je na afloop genoeg bagage in huis hebt om zelf aan de slag te gaan!
Afrikaanse dans
Tennis Op de banen van TC Groenekan volg je trainingen onder deskundige leiding van tennistrainers.
Schaken
Fake news Heb je weleens nieuws van internet geloofd dat achteraf niet waar bleek te zijn? Hoe zou het zijn als je andere leerlingen kunt laten geloven dat je het schoolsysteem hebt gehackt? In de workshop ‘Achter de schermen’ maken we met elkaar nepnieuws.
Van papier tot kostuum In deze workshop ga je aan de slag met het maken van een kostuum. Je krijgt verschillende onderdelen die nodig zijn om een kostuum of kledingstuk te maken. Je leert kijken, naaien, aanpassen, ontwerpen, patronen lezen, werken met de naaimachine en werkelijk iets te maken van idee tot het einde. Dus wil je meer leren over kostuum, naai technieken en een ontwerpproces dan past deze workshop bij jou. Je hebt geen vaardigheden of kennis van de naaimachine nodig om mee te doen.
Voetbal JoU Ruim een uur spelen we zaalvoetbalwedstrijden in teams van 6 spelers. In overleg bepalen we de regels van de wedstrijden. RESPECT en FAIRPLAY staan altijd centraal bij dit onderdeel. We spelen gemixt: teams van meiden en jongens door elkaar.
Moderne dans