Overzicht modules Rietvelduren

Tijd om je eigen les te kiezen! Weet je al welke Rietvelduren je wilt volgen? Hieronder vind je een overzicht. Hoe je je inschrijft voor de Rietvelduren, lees je in de instructie die in de ELO staat.

Rietvelduren
Back to the Roots
Leerjaar 2-3
Wie ben jij? Weet jij wie jij echt bent? Achter elk persoon schuilt veel meer dan je denkt en daarom geeft Stichting Al Amal identiteitslessen, om zo stilt e staan waar je “roots” eigenlijk liggen.  De roots van de geschiedenis tot aan jouw DNA profiel en de roots van jouw eigen familiestamboom. Zeer interessante onderwerpen die wij allemaal gaan behandelen. Meld je aan zodat je jezelf beter leert kennen, trots bent op wie je bent en waar je vandaan komt. Ben je ook geïnteresseerd in Noord-Afrikaanse cultuur en geschiedenis, meld jij je dan ook aan want er valt veel zeer interessante dingen te leren. Dit jaar wordt er ook een onderzoek gedaan bij dit programma, je kunt gevraagd worden voor een kort interview of enquête door de onderzoekers.
Badminton
Leerjaar 1-2-3
Badminton is een snel, technisch en tactisch spel waarbij je met verschillende soorten slagen je tegenstander hard laat lopen. Techniek, tactiek, inzicht, snelheid en conditie, je hebt het allemaal nodig! Nadat je eerste de basisslagen hebt geleerd, eindig je uiteraard met een spel in wedstrijdvorm.
Bossa Beach Volleybal
Leerjaar 1-2
The Sport Box is een indoor sporthal gevestigd in een loods in Utrecht. Je doet mee aan verschillende groepsactiviteiten, zoals Bossaball en 3×3 Basketball. Ook hebben we een zandbak van 20 bij 20 meter die geschikt is voor beachvolleybal, beachtennis, beachkorfbal, footvolley en andere beachactiviteiten.
Debat
Leerjaar 1-2-3
Hoe zorg je ervoor dat je jouw mening overtuigend presenteert en je zo bijvoorbeeld jouw ouders kunt overtuigen? En hoe kun je het beste reageren op vragen? In de lessen debatteren leer je bruikbare overtuigingstechnieken en ga je in debat over leuke stellingen. Je leert zo je mening steviger te presenteren en krijgt inzicht in handige argumentatietechnieken. De lessen worden gegeven door Het Debatbureau. Zij zijn gespecialiseerd in het debatteren en organiseren van debatwedstrijden voor scholieren.
EHBO-cursus
Leerjaar 3
Wil jij weten hoe jij kunt helpen in een noodsituatie? In deze officiële EHBO-cursus met erkend certificaat leer jij hulp verlenen bij o.a. verslikking, een botbreuk en brand- en huiswonden. Je gaat aan de slag met verbandjes leggen, de stabiele zijligging, de buikgreep en reanimatie en leert een AED gebruiken.
Film & video maken
Leerjaar 2-3
Heb je altijd al eens je eigen korte film, documentaire of animatie willen maken? En lijkt het je  leuk om je eigen film vervolgens op het grote LED-scherm in de aula te presenteren aan de hele school? Studio Steltman (het oranje huisje op het dak) wordt in deze periode omgebouwd tot video ‘laboratorium’ en staat vol met apparatuur en videomixers. Tijdens dit Rietvelduur ga je alleen of in tweetallen experimenteren met film en video en word je begeleid door een professionele filmmaker.  In zeven weken leer je om te werken met video, film en/of animatie en je eigen unieke verhaal op professionele manier uit te werken. Je leert een filmcamera bedienen en hoe je je eigen beelden kan (na)bewerken en monteren. Als het werk af is heb je zelf de keuze om je eigen werk in de school te laten zien en via het platform van Studio Steltman.
Flag football
Leerjaar 1-2-3
Flag football lijkt op American football, maar dan zonder fysiek contact. Het spel wordt niet steeds stilgelegd na een tackle, waardoor deze heel dynamisch is. De sport word gespeeld met teams van vijf tegen vijf. Jongens en meiden spelen in gemengde teams. Met Flag football train je je snelheid en behendigheid. In deze sport komt iedereen tot zijn recht. Je zult verrast zijn wie hier goed in is! Neem sportkleding mee: er wordt flink gesport en dus gezweet, dat doe je liever niet in je normale kleding 😊.
Fotografie
Leerjaar 1-2
In de fotografielessen leer je basisvaardigheden voor fotografie. Hiermee kun je al een aardig plaatje schieten!
Girls Talk
Leerjaar 1-2-3
Bij Girls Talk kun je praten over vriendschap, liefde en relaties in een vertrouwde omgeving met alleen maar meiden. Je doet verschillende opdrachten met andere meiden. Je speelt een game, je kijkt samen een film, je doet een quiz en je geeft je mening over mannen- en vrouwenzaken. In dit programma leer je onder andere je wensen en grenzen duidelijk aan te geven en hoe je op een prettige, veilige en respectvolle wijze met elkaar omgaat in een vriendschap en relatie. Ook krijg je een certificaat op het eind.
GRC Magazine
Leerjaar 1-2-3
Voor het GRC Magazine zetten we een tijdelijke redactie op poten. We zoeken reporters die niet bang zijn om scherpe vragen te stellen, mooie verhalen willen vertellen en die bomvol inspiratie zitten om het magazine te vullen. Heb je meer met beeld? Geen probleem: we zijn ook op zoek naar een huisfotograaf en illustrator/vormgever die de puntjes op de i weten te zetten! Lijkt jou dit wat? Schrijf je dan in voor deze cursus, dan werken we samen toe naar een magazine dat uitkomt rond de kerstvakantie.
I&D
Leerjaar 1-2-3
Tijdens I&D (ICT & Development) ga je aan de slag met het ontwikkelen van een klein computerprogrammaatje. Bijvoorbeeld een computergame. We starten met het maken van een Engelstalige tutorial. Daarna ga je aan de slag met het maken van je eigen programma. Met een beetje geluk, als we tijd over hebben, maken we er ook nog eens een app van.
Wereldgerechten koken
Leerjaar 1-2-3
Koken als een echte ‘wereldchef’? Dat leer je tijdens dit Rietvelduur! Je leert ingrediënten af te wegen in bepaalde hoeveelheden en meer over hygiëne in de keuken. Boven alles leer je gewoon lekker koken.
Mindfulness & More
Leerjaar 2-3
Heb je regelmatig last van stress voor toetsen of bij het maken van je huiswerk? Zou je willen leren om minder te piekeren, zodat je je beter kunt focussen en concentreren? Of ben je regelmatig boos/gefrustreerd/verdrietig en weet je niet zo goed hoe je hiermee om moet gaan? In deze mindfulness & more training leer je oefeningen om minder stress te ervaren en krijg je meer zelfvertrouwen, ontspanning en kan je beter leren. Ook ga je leren hoe je positiever kunt denken en je eigen kwaliteiten en positieve emoties kunt vergroten.
Skateboarden
Leerjaar 1-2-3
Tijdens de serie skateboarden staat het leren van nieuwe vaardigheden en het hebben van plezier centraal. Om deel te kunnen nemen is geen ervaring vereist. We starten met het aanleren van de basisvaardigheden. Heb je die onder de knie? Dan kun je je vaardigheden uitbreiden met tricks en het nemen van obstakels uit het skatepark.
Squash
Leerjaar 1-2
Squash is een snel en dynamisch spel waarbij je de tegenstander flink kan laten lopen. Of laat de tegenstander jou lopen? Naast de verschillende slagtechnieken die je leert, gaan we tijdens de training ook aan de slag met een stukje tactisch inzicht en uithoudingsvermogen zodat je na afloop genoeg bagage in huis hebt om zelf aan de slag te gaan!
Tafeltennis
Leerjaar 1-2-3
Stap voor stap leren en oefenen we de service en slagen. Hiervoor moet je goed kunnen samenwerken: tafeltennis speel je immers met zijn tweeën. Vanaf de 6e les  de 6e les spelen we wedstrijden, inclusief echte spelregels. Zo kunnen we de 7e les afsluiten met een toernooi!
Tennis
Leerjaar 1-2-3
Op de banen van TC Groenekan volg je trainingen onder deskundige leiding van tennistrainers.
TheaterKunstKlas
Leerjaar 2
TheaterKunstklas voor jaar 2. In twee achtereenvolgende periodes werken we toe naar een toffe korte voorstelling vol theater en muziek. Samen met Celine van de Sande en Jonneke Jordans ga je aan de slag met theaterteksten en schrijf je zelf nummers. Je krijgt begeleiding in het verder ontwikkelen van je theaterskills. Er is ruimte om een nieuw instrument te leren bespelen of om je vaardigheden uit te breiden als je al een instrument speelt. De voorstelling speel je voor familie, vrienden en alle andere mensen die jij zelf mag uitnodigen.
TMI (nepnieuws & hacken) Heb je weleens nieuws van internet geloofd dat achteraf niet waar bleek te zijn? Hoe zou het zijn als je andere leerlingen kunt laten geloven dat je het schoolsysteem hebt gehackt? In de workshop ‘Achter de schermen’ maken we met elkaar nepnieuws.
Van papier tot kostuum
Leerjaar 1-2-3
In deze workshop ga je aan de slag met het maken van een kostuum. Je krijgt verschillende onderdelen die nodig zijn om een kostuum of kledingstuk te maken. Je leert kijken, naaien, aanpassen, ontwerpen, patronen lezen, werken met de naaimachine en werkelijk iets te maken van idee tot het einde. Dus wil je meer leren over kostuum, naai technieken en een ontwerpproces dan past deze workshop bij jou. Je hebt geen vaardigheden of kennis van de naaimachine nodig om mee te doen.
Voetbal JoU
Leerjaar 1-2-3
Ruim een uur spelen we zaalvoetbalwedstrijden in teams van 6 spelers. In overleg bepalen we de regels van de wedstrijden. RESPECT en FAIRPLAY staan altijd centraal bij dit onderdeel. We spelen gemixt: teams van meiden en jongens door elkaar.
Zwemmen
Leerjaar 1-2
Zou je graag willen weten hoe je een drenkeling uit het water vist? En wil je krachtiger zijn in het water? Of baal je van je techniek? In deze zwemcursus Zwemmen 2.0! word je als een allround zwemmer klaargestoomd. In 7 weken krijg je veel vaardigheden van verschillende disciplines mee binnen het zwemmen. De lessen variëren van techniek, reddingszwemmen en synchroonzwemmen tot conditie/kracht en wedstrijdzwemmen. De lessen zullen gegeven worden door Merel Bouwman. Zij heeft gespeeld in de eredivisie waterpolo en geeft al jarenlang zwemles en zwemcoaching. De lessen zijn in de Kwakel en zien er als het volgt uit:

week 1: Techniek les (alle zwemslagen)
week 2: Reddings- en overlevingszwemmen
week 3: Reddings- en overlevingszwemmen
week 4: Borstcrawl en duiken
week 5: Synchroonzwemmen
week 6: Conditie en kracht, waterpolotechnieken
week 7: Wedstrijdzwemmen