Aanmeldingen en loting

Aanmeldingen en loting

GRC | 30/03/2021

De aanmeldingen van groep 8 leerlingen is gesloten. We zijn blij dat wederom veel leerlingen en hun ouders zich hebben aangemeld voor het Gerrit Rietveld College. Helaas hebben we komend schooljaar niet genoeg plaats voor alle leerlingen die zich hebben aangemeld. Om die reden zal er op 1 april 2021 een loting plaatsvinden voor leerlingen met het advies VMBO TL en VMBO TL/HAVO (gemengd advies). De leerlingen met een havo, vwo of gymnasium advies kunnen we allemaal een plaats bieden. Er zal voor deze niveaus dus GEEN loting zijn.

Hoe nu verder?

De leerlingen met een havo, vwo of gymnasium advies krijgen een brief thuis waarop staat dat zij aangenomen zijn. Ook sturen wij een inschrijfkaart op.

De leerlingen met een tl-advies of tl/havo-advies krijgen op 1 april, uiterlijk 16.00 uur te horen of zij ingeloot zijn of uitgeloot zijn. Dit besluit wordt in Onderwijs Transparant vastgelegd. Ouders krijgen hiervan een bevestiging per e-mail (als zij dat hebben aangegeven).

Ben je ingeloot? Dan krijg je een brief waarop staat dat je aangenomen bent en versturen wij een inschrijfkaart.

We zullen in schooljaar 2021-2022 negen brugklassen maken, 3 brugklassen mavo/havo, 3Ben je uitgeloot? Dan krijg je een brief waarop staat dat je uitgeloot bent en informatie over scholen die in de 2e ronde nog plaats hebben. Dit is ook te vinden op www.naarhetvo.nl.

We zullen in schooljaar 2021-2022 negen brugklassen maken, 3 brugklassen mavo/havo, 3 brugklassen havo/vwo, 2 brugklassen vwo en 1 brugklas gymnasium.