Ouder thema-avond: My life online!

Ouder thema-avond: My life online!

GRC | 17/10/2018

Op woensdagavond 7 november is er op het Gerrit Rietveld een ouderavond met als thema My life online!: het gebruik van social media en internet onder jongeren. Internet is overal en pubers brengen er veel tijd op door. Naast alle voordelen die sociale media en internet bieden zijn er natuurlijk ook de risico’s. Hoe begeleid je je kind hierin? Wat moet je als ouder eigenlijk allemaal weten? Moet je meer controleren, afspraken maken of juist meer praten? En wat zijn, niet te vergeten, de positieve kanten van internet & sociale media?

Theatergroep ‘De Nieuwe Lichting’ geeft deze avond vorm. Zij zijn gespecialiseerd in gesprekken tussen ouders en pubers. De acteurs spelen herkenbare situaties waarin het gebruik van sociale media & internet centraal staat. Ze laten valkuilen zien die leiden tot misverstanden of zelfs conflicten. Tussentijds vragen ze om feedback: “Wat zouden jullie doen?”. Vervolgens spelen de acteurs de aangedragen oplossingen terug in de scène.

Een programma met veel vaart en humor waarin ouders inzicht krijgen in hun rol en waarin zij meedenken, meepraten en meelachen. Deze avond is georganiseerd door de ouderraad en is uitsluitend bedoeld voor ouders, niet voor kinderen. De voorstelling duurt van 20.00 tot 22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.