Begeleiding in de brugklas

We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuisvoelt op school. Bij je mentor kun je altijd terecht: hij of zij is de spil in de begeleiding en de schakel tussen school en thuis. Bij problemen is dit je eerste aanspreekpunt. Van alle docenten kent de mentor jou immers het beste.

Algemeen mentoruur

In de brugklas heb je twee mentoruren per week. Het eerste is een algemeen mentoruur. Daarin gaat het over hoe je het vindt op school (zit je lekker in je vel?), over je cijfers en over alle activiteiten waaraan je kunt meedoen.

Mentoruur studievaardigheden

Tijdens het andere mentoruur werken we aan studievaardigheden met de methode Leren op Maat. We sluiten zoveel mogelijk aan op de studievaardigheden die je op de basisschool hebt ontwikkeld. Hoe ga je om met teksten en maak je een schema? Hoe leer je woordjes; hoe bereid je een toets voor? Het komt allemaal aan bod. Met behulp van de Plenda leer je je huiswerk te organiseren. Ook is er aandacht voor concentratie en zelfstandig werken. In dit mentoruur maken we je bewust van wat je al kunt en wat voor jou goed werkt. Zo kun je steeds meer verantwoordelijkheid aan.

Steunuren

Heb je wat meer moeite met sommige vakken? In de ochtend hebben we steun(half)uren.