Aanmelden

Meld je aan!

Ben je enthousiast geworden? Meld je dan aan via de meester of juf van de basisschool. Zit je op een school waar niet gewerkt wordt met de digitale aanmelding via Onderwijs Transparant? Dan kun je een aanmeldingsformulier en onderwijskundig rapport aanvragen bij Naar het VO via info@naarhetvo.nl. De basisschool verstuurt deze documenten vervolgens naar Naar het VO. Op de website Naar het VO staat een overzicht van belangrijke data voor aanmelding en plaatsing.

Zit je in klas twee of hoger op een andere middelbare school? Laat je huidige school je dan voor 1 mei bij ons aanmelden via Onderwijs Transparant (OT). Wij nemen je aanmelding in behandeling en informeren via OT of er plaatsingsmogelijkheden zijn. De procedure voor instromen van 4 vmbo-tl naar 4 havo, vind je onder ‘Docs’ op onze website.

Plaatsing in brugklas

Voor het plaatsen van brugklasleerlingen volgen wij de regels van de gemeente Utrecht. Deze zijn na te lezen in de POVO-procedure. Bij de aanmeldingen voor schooljaar 2020-2021 hanteren we de broertjes-zusjes regeling. In geval van loting krijgen leerlingen uit de gemeente Utrecht ook voorrang. In schooljaar 2019-2020 hebben wij helaas moeten loten, zie de website van Naar het VO voor het overzicht van overaanmeldingen.

Capaciteit brugklassen

In schooljaar 2020-2021 hebben we plaats voor acht brugklassen verdeeld over de niveaus mavo-havo, havo-atheneum, atheneum en gymnasium. De mavo-havo en havo-atheneum brugklassen zijn altijd gecombineerde klassen. Daarnaast zijn er aparte atheneum- en gymnasiumklassen.

Bij te veel aanmeldingen van een bepaald niveau zullen wij op dat niveau moeten loten. Loten gebeurt op de niveaus vmbo-tl, havo of vwo. Het vwo bestaat uit atheneum- en gymnasiumaanmeldingen. Of we in dat geval een aparte gymnasiumklas kunnen samenstellen, is afhankelijk van het aantal gymnasiasten dat wordt ingeloot. Ligt het aantal toegelaten gymnasiasten te laag, dan wordt er een gecombineerde atheneum-gymnasiumklas samengesteld. De afgelopen vijf jaar hebben we altijd een aparte gymnasiumklas kunnen vormen.