Minder loten door extra brugklas

Minder loten door extra brugklas

GRC | 05/04/2018

Vandaag om 16.00 uur wordt bekendgemaakt welke leerlingen komend schooljaar een plekje toebedeeld krijgen in een van de brugklassen van het Gerrit Rietveld College. Op het vwo en de havo kunnen alle leerlingen terecht. Voor de mavo-havo brugklassen moet helaas geloot worden.

Extra brugklas

Het zag ernaar uit dat dit jaar ook onder de havo-aanmeldingen geloot moest worden. Met veel inspanningen hebben we een extra havo-vwo klas kunnen creëren, waardoor alle havo-aanmeldingen aangenomen kunnen worden. Voor het aankomende schooljaar zijn er nu dus negen brugklassen in plaats van acht: drie mavo-havo klassen, drie havo-vwo, twee atheneum en een gymnasiumklas.

Loting mavo

Voor de mavo-havo brugklas worden, onder toezicht van notaris W. Brantjes van Van Grafhorst Notarissen, vanmiddag zestien leerlingen uitgeloot. We realiseren ons goed dat dit voor hen een teleurstellend bericht is. De uitgelote leerlingen worden op een reservelijst geplaatst. Meer informatie over de reservelijst kan, na de bekendmaking vanmiddag, uitsluitend per e-mail worden opgevraagd via administratie@gerritrietveldcollege.nl.

Nog plaats vwo

Op het vwo zijn nog drie plekken beschikbaar: één in een atheneum- en twee in een gymnasiumklas. Voor meer informatie over aanmelden voor het vwo in de tweede ronde, zie de website Naar het VO.

Plaatsingsbesluit

Informatie over het plaatsingsbesluit wordt, mits door de basisschool aangegeven in Onderwijs Transparant, vanmiddag om 16.00 uur naar ouder(s)/verzorger(s) ge-e-maild. Wie dan geen e-mail heeft ontvangen, kan deze informatie opvragen via de basisschool. Wij sturen uiterlijk volgende week een brief met daarin informatie over het plaatsingsbesluit naar alle leerlingen die zich hebben aangemeld voor een van onze brugklassen 2018-2019. Leerlingen die zijn uitgeloot ontvangen hierover uiterlijk dit weekend al bericht.