Knallende kick-off van Beleef De Stijl

Knallende kick-off van Beleef De Stijl

GRC | 05/09/2017

Afgelopen vrijdag 1 september was de grote kick-off van het workshopprogramma Beleef De Stijl voor alle derdejaars leerlingen van het Gerrit Rietveld College. Het was een knallende show met performances van Wolf Aartsen en Frank Koolen én gastsprekers Marije Lieuwens (de Stijl in de Stad), Gysbert Zijlstra (Graphic Surgery) én Vincent de Boer (deelnemer Beleef de Stijl).

Het Gerrit Rietveld heeft in het afgelopen half jaar, in samenwerking met Studio Steltman en acht jonge bevlogen kunstenaars van het kunstcollectief Das Spectrum uit Utrecht, een serie zéér uiteenlopende lesprogramma’s ontwikkeld. Allerlei disciplines komen aan bod, waaronder videokunst, fotografie, utopische typografie én performances. Dit unieke onderwijsprogramma zal in de aankomende twee maanden worden uitgevoerd door de kunstenaars in de klassen in samenwerking met de kunstdocenten van het Gerrit Rietveld en een groep kunststudenten van de HKU. Centrale doelstelling van dit programma is om te experimenteren met de mogelijkheden van vernieuwend kunstonderwijs. Ook wordt op deze manier meer aansluiting gevonden bij ontwikkelingen die zich buiten de muren van de school afspelen.

Op vrijdag 3 november is de grote tentoonstelling en presenteren de kunstenaars het werk van hun klas op het Gerrit Rietveld. De school zal worden getransformeerd tot een waar museum! Tot die tijd zijn alle ontwikkelingen omtrent dit project te volgen via  www.instagram.com/studiosteltman.

Tekst door Kasper Jacobs