Kerstkoekjes bakken, nagels lakken en veilen voor het goede doel

Kerstkoekjes bakken, nagels lakken en veilen voor het goede doel

GRC | 21/12/2017

Nagels lakken, koekjes bakken, broodjes knakworst maken, prijzenspellen spelen: er werd door leerlingen van alles bedacht om te verkopen op de kerstmarkt gisteren op school. Hiermee haalden ze een mooi bedrag op voor het goede doel dit jaar: het National Institute of Arts (NIA) op Sint Maarten.

Ook werden er items geveild voor ditzelfde doel. Onder meer kaarten voor de balletvoorstelling De Notenkraker, Prison Island in de Kartfabriek, Kerstival in Museum Catharijneconvent, de schaatsbaan en een ronde bowlen. Maar ook abonnementen van Bibliotheek Utrecht, een tegoedbon voor een goede massage, een geheel verzorgde filmavond bij ouders en leerlingen thuis, vrolijke kerstverlichting, speciaal uit Engeland meegebrachte kerstkoekjes en heerlijke gezichtcrèmes.

Waarom speciaal dit goede doel? Sinds oktober hebben wij drie leerlingen op school, afkomstig van Sint Maarten. Na orkaan Irma konden zij helaas geen les meer volgen op hun eigen school. Sint Maarten is bovendien de beschermheilige van Utrecht en wij nemen in december als Utrechtse school deze rol even van hem over voor het NIA. Op dit moment heeft het NIA dringend behoefte aan nieuw materiaal voor dans- en gymnastieklessen. Bovendien willen we dat docenten gratis lessen kunnen blijven geven aan de mensen die moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen.

In totaal is er maar liefst € 803,- opgehaald voor het NIA. Dit bedrag is nog exclusief de donaties die per overboeking zijn gedaan. Iedereen hartelijk dank voor jullie inzet, komst en bijdrage! We zorgen ervoor dat het zo snel mogelijk bij NIA terecht komt.