Groep 8

Maak kennis met het Gerrit Rietveld College

Het Gerrit Rietveld College is een interconfessionele school met ruim 1300 leerlingen. Bij ons is iedereen van harte welkom, ongeacht geloof of achtergrond. Wij vinden het belangrijk dat iedereen rekening houdt met elkaar: leerlingen onderling, medewerkers en leerlingen én medewerkers en ouders. We houden van open en toegankelijk communiceren. Je voelt je bij ons zeker op je gemak.

Samen het beste uit jezelf halen

Op het Gerrit Rietveld College haal je een diploma dat bij je past. Net zo belangrijk vinden we dat je ontdekt waar je goed in bent en enthousiast van wordt. Daarom hebben wij ons onderwijs georganiseerd in domeinen en kun je allerlei extra vakken volgen. We stimuleren je op onderzoek uit te gaan: individueel, maar vooral ook samen. Welke richting je ook volgt, we vinden het belangrijk dat je je thuis voelt op school. Zo kun je je optimaal ontwikkelen, qua kennis, maar ook op persoonlijk vlak.

Meer weten?

Je kunt op verschillende manieren kennismaken met onze school.

  • De website heb je al gevonden! Hier kun je een tour door de school maken en ontdekken wat er allemaal op het Gerrit Rietveld gebeurt.
  • Ook lees je hier meer over de brugklas, de begeleiding door de mentor, de aanmelding, de introductiedagen, de schoolgids en de belangrijkste data voor de komende tijd.
  • Verder brengen we elk jaar een poster en een informatiebrochure uit die we naar alle basisscholen sturen. Misschien heb je hem al wel eens zien hangen bij jou op school. De brochure staat vanaf december op de website.

Kom kennismaken!

Je kunt op verschillende manieren kennismaken met onze school.

  • De beste indruk krijg je door zelf te komen kijken op de open dag in januari. Daar kun je zien wat wij op school allemaal doen in de lessen en daarbuiten. Je kunt met leerlingen en leraren praten over hoe het is om op het Gerrit Rietveld te zitten. Alle vakken, het technasium, het gymnasium en de TheaterKunstKlas presenteren zich.
  • In diezelfde week in januari is er ook een informatieavond voor ouders.
  • Heb je een voorlopig advies vmbo-tl, havo of vwo, dan ben je welkom op onze open lesmiddag in februari. Daar kun je zelf ervaren hoe wij op het Gerrit Rietveld lesgeven. Je kunt je voor de open lesmiddag opgeven via je eigen basisschool.