Giving Back legt uit: Multicultureel Burgerschap

Giving Back legt uit: Multicultureel Burgerschap

GRC | 05/02/2018

Zaterdag 3 februari hadden wij met Giving Back een interessante training, Multicultureel Burgerschap. Deze training werd verzorgd door de BeHr Groep.

Wat houdt Multicultureel Burgerschap nou precies in? Wij hebben een beeld gekregen van hoe onze samenleving werkt op het gebied van normen en waarden. Wat ons verschillend maakt zijn onze normen. Het is belangrijk dat je de normen van anderen respecteert. Vóór deze workshop wist ik niet dat ‘iets begrijpen’ en ‘ergens begrip voor hebben’ twee verschillende dingen zijn. Door deze twee verschillen goed te begrijpen en toe te passen, ontwikkel je jezelf tot een persoon die mensen gelijk behandelt met zo min mogelijk vooroordelen.

Ik vond deze workshop erg interessant omdat ik veel heb geleerd en ik zeker weet dat ik alle nieuwe informatie hierover zal toepassen in mijn dagelijkse leven. Door deze workshop heb ik een ander beeld over cultuur. Er zijn duizenden culturen en het mooie ervan is dat je je in alle culturen kunt vermengen. Ik weet nu in ieder geval wat multicultureel burgerschap écht inhoudt en als meerdere mensen zich daarin verdiepen, weet ik zeker dat we in een samenleving zullen leven waarin iedereen zichzelf kan én durft te zijn.

Caterina Russo (5V3)