Framing en diploma’s bij Giving Back

Framing en diploma’s bij Giving Back

GRC | 19/12/2017

Het Gerrit Rietveld werkt samen met Stichting Giving Back. Deze organisatie stimuleert jongeren om hun ambities waar te maken. We geloven samen dat de kans dat jongeren zich succesvol ontwikkelen in hun leven en werk groter is als zij ondersteuning en inspiratie krijgen van betrokken bedrijven en gemotiveerde professionals. In de toekomst kunnen zij andere jongeren weer inspireren en een voorbeeldfunctie vervullen. Giving Back brengt scholieren en studenten dan ook in contact met mensen en bedrijven, die een voorbeeld zijn en hen inspireren in de rol als mentor.

Diploma’s

Zaterdag 16 december was een mooi en druk weekend voor zowel de oude als nieuwe GRC-lichting. De lichting van 2016-2017 kregen die dag hun diploma. Mentoren en leerlingen hadden mooie speeches voorbereid waarin ze vertelden hoe zij de afgelopen dertien maanden samen gegroeid zijn. Heel hartverwarmend! Het was duidelijk dat leerlingen geleerd hebben wat het oplevert, als je uit je comfort zone durft te stappen.

Workshop framing

De nieuwe lichting had diezelfde dag hun eerste workshop over framing. Dit is het bewust kaderen of weglaten van informatie, zodat kan je iemand op basis daarvan een mening kan laten vormen. De uitkomst van deze mening kan anders zijn dan de mening die zou zijn gevormd wanneer je vooraf wél alle informatie zou hebben gegeven.

Deelnemer Mick Sloots vertelt: “Het was een leuke en leerzame workshop, die voorbij vloog! Dat kan komen, doordat het eerste stuk over theorie ging die ik wel interessant vond. Er werd vrolijk en duidelijk verteld, wat ik persoonlijk fijn vond om naar te luisteren. In de uitleg vond ik het fijn dat er gebruik werd gemaakt van filmpjes en praktijkmateriaal, zo bleef het interessant om naar te kijken. Kortom top geregeld, zeker goed voor volgend jaar.”

Voor meer informatie over Giving Back op het Gerrit Rietveld College, neem contact op met Silvia Cortesi.