Gerrit Rietveld laat drones los in school

Gerrit Rietveld laat drones los in school

GRC | 02/10/2018

Op vrijdag 14 december houden droneliefhebbers een race in de school. De aula wordt voor een paar uur omgetoverd tot droneracebaan. Deelnemers moeten hun drone zo snel mogelijk langs een uitgestippeld parcours besturen. Wie het parcours het snelste aflegt, wint. 

Bedenkers Bram en Mick kwamen op dit leuke idee. “Door Stichting Technasium werd onze school gevraagd of er leerlingen waren die wilden meedoen aan een drone race, vertelt Bram. “Dat wilden we wel. Na de race dachten we: dit kunnen we ook voor onze school organiseren! Iedereen die wil, mag meedoen. Je hoeft niet het technasium te volgen, maar je moet wel over je een eigen drone beschikken. Deze koop je voor nog geen € 14,- online.”

Deelnemers werken in teams van twee, zorgen zelf voor een drone én een obstakel. Meedoen is gratis. De winnaars gaan met een mooie prijs naar huis: een drone met camera. Eentje waarmee je foto’s en video’s kan maken. “Mochten er deelnemers meedoen die een drone met live view camera hebben, dan proberen we een projector te regelen”, tipt Bram. “Toeschouwers kunnen dan live meekijken vanuit de lucht.”

“Van de eerste editie willen we veel leren”, vervolgt Bram. Gaat deze goed, dan zouden we graag uitbreiden en leerlingen van andere scholen willen laten meedoen. In ieder geval de scholen binnen de Willibrord-stichting en wie weet ook daarbuiten. Als dat mag en kan natuurlijk.”

Wie mee wil doen, kan zich aanmelden tot en met vrijdag 30 november via droneleague@gerritrietveldcollege.nl. Vragen zijn ook via dit e-mailadres te stellen. Voor meer informatie over de Drone League, zie de website. Houd ook alles achter de schermen én de wedstrijd zelf in de gaten via het speciale Instagram-account @droneleaguegrc.