Dafne Schippers prolongeert NK-titel op 60 meter, brons voor Nketia Seedo

Dafne Schippers prolongeert NK-titel op 60 meter, brons voor Nketia Seedo

GRC | 17/02/2019

Atlete Dafne Schippers heeft haar Nederlandse titel op het indoorkampioenschap met succes geprolongeerd. De Utrechtse was in Apeldoorn in de finale de beste in 7,18 seconden. Jamile Samuel pakte zilver in 7,26, vlak voor de pas 15-jarige Nketia Seedo van U-Track uit Utrecht. Zij werd knap derde in 7,27 seconden.

Het is voor Schippers haar negende gouden medaille op het NK 60 meter sprint. Ze traint sinds dit jaar weer onder Bart Bennema, na een periode onder een Amerikaanse coach. Deze titel is een mooi begin van de hernieuwde samenwerking met Bennema.

De 26-jarige atlete evenaarde daarmee haar beste tijd van dit seizoen. Ze liep in Madrid ook 7,18. Ze heeft zich gekwalificeerd voor de EK indoor in Glasgow, maar weet nog niet of ze daar meedoet.

Brons voor topatleet Seedo

De Utrechtse Seedo liep eerder op de dag de snelste tijd (7,32 seconden) in de series, nipt voor Schippers. In de halve finale was de Utrechtse wel sneller met 7,29 seconden. Voor de nog maar 15-jarige Seedo is dit haar eerste medaille bij de elites. Ze is met 7,27 seconden wel de snelste atlete ter wereld onder de 18 jaar op de 60 meter.

Artikel door RTV Utrecht, foto door Fotostudio RedGreenBlue.