Burgemeester van Zanen verrast fotowedstrijdwinnares met bezoek

Burgemeester van Zanen verrast fotowedstrijdwinnares met bezoek

GRC | 23/11/2018

Donderdagmiddag 22 november werd Bente Snepvangers, winnares van de fotowedstrijd van National Geographic Junior, verrast met een bezoek van burgemeester Jan van Zanen. Hij kwam haar persoonlijke feliciteren met haar behaalde winst. Hij ook nog een mooi cadeau voor haar meegebracht.

“Bonjour, je suis le maire d’Utrecht”, klonk er toen burgemeester van Zanen de Franse les binnen stapte. Al snel werd de reden van zijn bezoek duidelijk: hij wilde de dame die de fotowedstrijd won graag persoonlijk feliciteren én meegeven vooral haar talent te blijven ontwikkelen. Bente kreeg dan ook de uitnodiging om tijdens een bijzonder evenement in Utrecht een fotoreportage te komen maken.

“Ik had dit niet verwacht!”, vertelt Bente enthousiast. “Maar toen ik de burgemeester binnen zag komen lopen samen met mijn familie, wist ik natuurlijk wel dat het voor mij was. Ik heb de burgemeester eerder ook gevraagd op mij te stemmen.” Van wie Bente graag een fotoreportage zou willen maken, weet ze al: “Ik zou graag de leden van het Koninklijk Huis willen fotograferen als ze een keer in Utrecht zijn. Het cadeau vind ik heel leuk!”

De winnende foto hangt inmiddels aan de muur in school. Inclusief handtekening van Bente. “Ik had nog geen handtekening en moest die dus heel snel bedenken. Ik wilde de foto natuurlijk wel signeren”, sluit Bente af.