Educatief kunstproject Beleef De Stijl

Educatief kunstproject Beleef De Stijl

GRC | 05/11/2017

Dit jaar vindt het Stijljaar plaats en wordt er door heel Nederland aandacht besteed aan het 100-jarig jubileum van De Stijl. Het Gerrit Rietveld heeft in dit kader in samenwerking met Studio Steltman een workshopprogramma ontwikkeld voor 300 derdejaars leerlingen: Beleef de Stijl. Dit project is van start gegaan op 1 september en is afgesloten op 3 november 2017 met een grote tentoonstelling in én rond de school.

Het project

De centrale doelstelling van dit programma was om te experimenteren met de mogelijkheden van vernieuwend kunstonderwijs en meer aansluiting te vinden bij ontwikkelingen die zich afspelen buiten de muren van de school.

Hiervoor zijn acht jonge en bevlogen kunstenaars/ontwerpers van het kunstcollectief Das Spectrum uit Utrecht uitgenodigd om een onderwijsprogramma te maken in samenwerking met studenten van de HKU (Fine Arts en docentenopleiding).

In de afgelopen maanden hebben de kunstenaars een onderzoeksvraag opgesteld en een programma vormgegeven voor acht lesweken. Tijdens dit project zijn de kunstenaars werkzaam geweest in de klas tijdens de presentatie van het programma, bij tussenevaluaties én voor de inrichting en presentatie van de klas tijdens de eindshow.

School weekend lang museum

Het eindresultaat van dit bijzondere traject Beleef De Stijl was te zien op 3 november tijdens de grote opening van de tentoonstelling.

Het werk was nog het hele weekend te bezichtigen voor bezoekers. Een indruk opdoen van wat er zoal gemaakt is door de leerlingen en wat zij van het project vonden? Check het Instagram-account van Beleef De Stijl en de aftermovie.