Beleef De Stijl

Dit jaar vindt het Stijljaar plaats en wordt er door heel Nederland aandacht besteed aan het 100-jarig jubileum van De Stijl. Het Gerrit Rietveld heeft in dit kader in samenwerking met Studio Steltman een workshopprogramma ontwikkeld voor 300 derdejaars leerlingen: Beleef de Stijl. Dit project is van start gegaan op 1 september en zal afgesloten worden op 3 november 2017 met een grote tentoonstelling in én rond de school.

De centrale doelstelling van dit programma is om te experimenteren met de mogelijkheden van vernieuwend kunstonderwijs en meer aansluiting te vinden bij ontwikkelingen die zich afspelen buiten de muren van de school. Hiervoor zijn acht jonge en bevlogen kunstenaars/ ontwerpers van het kunstcollectief Das Spectrum uit Utrecht uitgenodigd om een onderwijsprogramma te maken in samenwerking met studenten van de HKU (Fine Arts en docentenopleiding).

In de afgelopen maanden hebben de kunstenaars een onderzoeksvraag opgesteld en een programma vormgegeven voor acht lesweken. Tijdens dit project zijn de kunstenaars werkzaam in de klas tijdens de presentatie van het programma, bij tussenevaluaties én voor de inrichting en presentatie van de klas tijdens de eindshow.

Op vrijdag 3 november is de grote opening: dan wordt de school getransformeerd tot een waar museum en is het hele weekend toegankelijk voor publiek. Bovendien zijn we druk bezig met De Stijl in de Stad om ná de eindshow verschillende presentaties van klassen in de wijk te presenteren.

Voor meer informatie over alle projecten volg Beleef De Stijl via Instagram of neem contact op met Studio Steltman.

Maak kennis met de kunstenaars