All Together Now feestelijk onthuld

Marijn | 20/05/2017

Vrijdag 19 mei is op het Gerrit Rietveld College het kunstwerk All Together Now feestelijk onthuld door oud-rector José Boschman, aan wie het kunstwerk is opgedragen. De muurschildering is een creatie van Wafae Ahalouch en is in opdracht van Studio Steltman gemaakt. Ahalouch liet Boschman door twee leerlingen, Anneke Marien en Sjoerd Quaak, interviewen over haar jaren op de school.

“Het interview is het uitgangspunt geweest voor het abstracte muurwerk”, zo lichtte Ahalouch toe tijdens haar toespraak. “Als eerst werden de belangrijkste gegevens uit het interview gehaald om vervolgens met vorm en kleur deze gegevens te verbeelden.” Niet alleen Ahalouch ging aan de slag, ook leerlingen uit de vierde klas van het vwo ontwierpen abstracte kunstwerken. Ahalouch: “De kunstwerken en verhalen van de leerlingen hebben mij de inspiratie gegeven voor All Together Now. Het project van Ilianthi en Julia, De Drie Musketiers, heeft mij bijvoorbeeld geïnspireerd om samenwerking en paardenkracht te verenigen in mijn werk. ‘Een voor allen, allen voor een’ is een gevleugelde uitspraak. Het steigerende en bokkende paard met de vallende persoon stelt het oude Gerrit Rietveld College voor: het dreigde jaren geleden mis te gaan met de school. De grote vleugel, José Boschman, lijkt de vallende energie omhoog te liften door heel hard te werken met een duidelijk doel voor ogen. Dit alles geeft weer kracht en energie aan het geheel. De verschillende kleuren, die symbool staan voor de leerlingen, het bestuur en het personeel, komen letterlijk samen en worden krachtig voortgetrokken door een mooi trots paard naar een nieuwe start in een prachtig nieuw schoolgebouw.”

All Together Now is het eerste kunstwerk uit een reeks van tien die nog komen gaat. Studio Steltman breidt het aantal kunstwerken aankomende jaren stapsgewijs uit. Bij de onthulling waren ook de voorzitter en secretaris van de Feldbruggen Stichting aanwezig. De stichting heeft het kunstwerk mede mogelijk gemaakt.